Асиметрія грудей: норма чи патологія?

Асиметрія грудей: норма чи патологія?

29.08.2022
Час читання хвилини

Пластичний хірург Grace Clinic Андрій Гриценко розповів, які причини розвинення асиметрії та як зрозуміти, що потрібна допомога пластичного хірурга.

Ідеальні симетричні груди зустрічаються вкрай рідко, це практично як знайти рідкісний діамант. Асиметрія може бути двох типів. Не виражена — для самої жінки непомітна. А є виражена — помітна неозброєним оком. І остання часто завдає жінкам реальних неприємностей, починаючи від психологічного дискомфорту і закінчуючи складнощами з вибором спідньої білизни.

Природна асиметрія грудей — абсолютна норма для більшості жінок на планеті: одні груди, як правило, ледь помітно більші в розмірі або трохи інакшої від других форми. А ось у набутої та вираженої можуть бути насправді безліч причин: генетичний фактор, гормональні збої, період менопаузи, вагітність та годування груддю, наслідки травми грудей тощо. Тому хірургічні методи корекції застосовуються лише у разі бажання пацієнтки. У такому випадку з асиметрією можуть впоратися:

  • Імплантація — для коригування розміру та об’єму грудей
  • Підтяжка — при деформації грудей після періоду лактації або схуднення
  • Редукція — зменшення грудей, яке найчастіше йде в комплексі з підтяжкою: прибираємо зайві тканини та піднімаємо груди
  • Ліпофілінг — при недостатньому об’ємі, недорозвинення однієї молочної залози, методом перенесення жирової тканини пацієнта, наприклад, з живота на груди

Найчастіше пластичні хірурги Grace Clinic комбінують декілька різних методик для досягнення ідеального результату. Щоб дізнатися, який комплекс підійде саме вам, необхідно просто прийти на консультацію у клініку пластичної хірургії Grace Clinic.

 

ХОЧУ КОНСУЛЬТАЦіЮ
лікаря

    Залиште свої контакти і ми з Вами зв'яжемось для запису на консультацію.
    Виберіть зручний метод зв’язку:

    Натискаючи кнопку "Надіслати", я даю згоду на обробку персональних даних.

    Дякуємо!

    Дякуємо!

    Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.