Ботулотоксин: 5 напоширеніших міфів

Ботулотоксин: 5 напоширеніших міфів

29.08.2022
Час читання хвилини

Незважаючи на численні дослідження, ін’єкції ботулотоксину і досі окутані численними міфами. Косметологи постійно чують одні і ті ж питання. Чи шкідливо введення ботоксу? Чи стане обличчя штучним? Чи виникне залежність від препарату? Кваліфіковані лікарі- косметологи клініки пластичної хірургії Grace Clinic розвінчують найпопулярніші міфи щодо  ін’єкцій ботоксу.

Міф 1. Ін’єкції ботоксу дуже болючі

Це один з найпопулярніших міфів про дану процедуру. Однак ін’єкції абсолютно безболісні, укол по відчуттях схожий на комариний укус. Тим більше, перед тим, як зробити укол, лікар знеболює зони, в які буде вводитися ботокс.

Міф 2. Робити ботулінотерапію небезпечно

Ботулінотерапія – одна з найбезпечніших і вивчених методик в світі. Вона має 25-річну історію застосування в медицині, причому не тільки в естетичній, але і в гінекології, офтальмології, неврології, стоматології та багатьох інших областях.

Міф 3. Ботокс паралізує м’язи і викликає їх атрофію

Ботулотоксин типу А блокує передачу нервового імпульсу тільки в місці уколу, при цьому м’язи продовжують повноцінно працювати, а шкіра за рахунок зниження гіпертонусу розгладжується. Обличчя може стати штучним тільки в одному випадку: якщо з вами працює непрофесіонал, який вводить препарат не в тій кількості, не дотримуючись техніки і методики введення. У клініці пластичної хірургії  Grace Clinic це виключено.

Міф 4. Якщо зробити один укол ботокса, то потрібно робити їх все життя

На цей рахунок було проведено безліч досліджень, і всі вони показали відсутність залежності від препарату. Крім того, ботокс діє лише деякий час, а не постійно. Після того, як пройде дія препарату, м’язи починають скорочуватися як зазвичай, вони повертаються до свого попереднього стану.

Міф 5. Ін’єкції ботоксу дозволені після 40 років

Більшість людей думають про те, що ботокс можна робити після 40 років, коли повністю почали з’являтися всі вікові зміни. Однак, дану процедуру можна робити починаючи з 18 років, якщо у вас дуже активна міміка, тобто у випадку, якщо вам це показано. Вирішити проблему зморшок на початкових стадіях набагато легше.

Якщо у вас залишилися питання, чекаємо вас на консультації у наших фахівців- косметологів у клініці пластичної хірургії  Grace Clinic!

 

ХОЧУ КОНСУЛЬТАЦіЮ
лікаря

    Залиште свої контакти і ми з Вами зв'яжемось для запису на консультацію.
    Виберіть зручний метод зв’язку:

    Натискаючи кнопку "Надіслати", я даю згоду на обробку персональних даних.

    Дякуємо!

    Дякуємо!

    Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.