Гінекомастія: змиритись чи знайти рішення?

Гінекомастія: змиритись чи знайти рішення?

03.08.2022
Час читання хвилини

Насправді ви не уявляєте, скільки чоловіків соромляться своїх “виступаючих” грудей, не роздягаються на морі або в басейні, а деяким доводиться носити спеціальний топ, щоб приховати проблему. Якщо для жінки сам факт наявності “обʼєму” в грудях — звичний і природній, то в чоловічої статі це викликає дискомфорт та комплекси, хоча сама гінекомастія не становить загрози здоров’ю чоловіка.

Не треба думати, що лише ви зіткнулися з цим: гінекомастія діагностується більше, ніж у 30% чоловіків. Це, по суті, доброякісне збільшення грудних залоз внаслідок гіперплазії залізистих ходів та сполучної тканини. При виявленні такої патології зверніться до лікаря якнайшвидше. Діагностика і дослідження у клініці пластичної хірургії Grace Clinic покажуть вид патології, її ступінь розвитку та методи лікування.

Причини виникнення збільшення грудей у чоловіків

Гінекомастія виникає через дисбаланс рівня гормонів — естрогенів та андрогенів, що може виникнути внаслідок:

  • прийому лікарських препаратів (антиандрогени, антибіотики, діуретики, хіміотерапевтична група, психотропні препарати, прийом анаболічних стероїдів, антидепресанти);
  • онкологічних захворювань ендокринних органів (гіпофізу, наднирників, яєчок);
  • хронічної соматичної патології (ниркова недостатність, цироз печінки, ВІЛ);
  • ендокринних дисфункцій (гіпертиреоз, ожиріння, гіпогонадизм);
  • наркотичної залежності.

Розрізняють такі види чоловічої гінекомастії:

Помилкова гінекомастія

Характеризується розростанням жирової тканини, а не залізистої, і найчастіше спостерігається у чоловіків з ожирінням. У такому випадку допоможе ліпосакція — видалення локальних жирових відкладень, а, за необхідності, висічення надлишків шкіри, що розтягнулася.

Істинна гінекомастія

Яскравий клінічний прояв гормонального дисбалансу у вигляді підвищення рівня “жіночих” гормонів — естрогену і пролактину. Початкове лікування проводиться ендокринологами: зменшується вміст в організмі жирової тканини та нормалізується гормональний фон.

Далі спостерігається динаміка та приймається рішення про доцільність більш серйозного методу: нескладної операції висічення залізистої тканини через невеликі розрізи. При надмірному розтягуванні шкіри може знадобитися ще й підтяжка, а іноді й перенесення ареоли на початковий рівень.

Висококваліфіковані фахівці клініки пластичної хірургії Grace Clinic не просто допоможуть вирішити проблему збільшення чоловічих грудей.  Нашим спеціалістам важливо, щоб ви почували себе комфортно і ваше тіло відповідало внутрішньому стану.

Пройти лікування гінекомастії у Києві можна в Grace Clinic, де ми не змінюємо природу людини, а лише вдосконалюємо її!

ХОЧУ КОНСУЛЬТАЦіЮ
лікаря

    Залиште свої контакти і ми з Вами зв'яжемось для запису на консультацію.
    Виберіть зручний метод зв’язку:

    Натискаючи кнопку "Надіслати", я даю згоду на обробку персональних даних.

    Дякуємо!

    Дякуємо!

    Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.