Що таке біоревіталізація?

Що таке біоревіталізація?

09.11.2021
Час читання хвилини

З віком у шкірі сповільнюється вироблення багатьох компонентів, відповідальних за молодість, тонус, здоровий колір і еластичність. Зниження кількості колагену, еластину, виснаження запасів власної гіалуронової кислоти призводить до утворення зморшок, втрати пружності, в’ялості, тьмяного кольору. Сучасна косметологія володіє багатьма способами повернути шкірі молодість і сяйво, і біоревіталізація – один із них.

Що таке процедура біоревіталізація?

Біоревіталізація – метод ін’єкційного або безін’єкційного впливу на шкіру, в ході якого приходить введення під шкіру активних компонентів для омолодження, зволоження, розгладження зморшок і загального поліпшення стану шкіри.

Після 25 років вироблення гіалуронової кислоти уповільнюється, тому вже з цього віку можна починати відвідувати сеанси біоревіталізації. Вони зберігають свою ефективність в середньому до 50 років – підтримка щодо постійного рівня зволоженості запобігає передчасному старінню і утворенню зморшок. Після 50 років перші сеанси не настільки ефективні  – препарати для біоревіталізації не завжди в змозі впоратися з уже сформованими вираженими віковими змінами.

Зони для проведення біоревіталізації

Введення під шкіру активних компонентів і гіалуронової кислоти можливо на різних ділянках обличчя та тіла. Косметолог визначає коло проблем і рекомендує, який саме препарат допоможе у вирішенні. Найчастіше процедури проводять на обличчі, області навколо очей, волосистої частини голови, деяких ділянок тіла.

Біоревіталізація шкіри обличчя

Обличчя – візитна картка жінки, тому має виглядати доглянуто і мати здоровий колір. Біоревіталізація обличчя проводиться за наявності таких естетичних проблем:

  • сухість, зневоднення;
  • дрібні зморшки;
  • втрата тонусу, еластичності, ознаки в’янення;
  • недавня активна дія ультрафіолету;
  • курс пілінгів або шліфування;
  • нездоровий, тьмяний колір обличчя;
  • яскраво виражені ознаки куперозу;
  • порушення в роботі сальних залоз, висипання.

Біоревіталізація шкіри навколо очей

Зона навколо очей – часта причина втомленого вигляду, вона часто додає обличчю кілька зайвих років і вказує на недосипання. Ці проблеми вирішує біоревіталізація – вона допомагає омолодити погляд, зробити його свіжим, відпочившим, прибрати набряки, дрібні зморшки та темні кола. Препарати розгладжують дрібні зморшки і підвищують тонус.

Біоревіталізація голови

Шкіра голови потребує зволоження і живлення не менше інших ділянок тіла. Біоревіталізація зволожує її, живить корисними нутрієнтами, стимулює активність фолікулів, зменшує вираженість жирності і лупу.

Біоревіталізація активізує ріст волосся, зменшує випадання і знижує ламкість.

Корисні властивості та ефективність біоревіталізації

Біоревіталізація – процедура з помітною ефективністю. Її перевагами є:

  • Швидкий ефект – результат омолодження помітний вже після 1-2 процедур. Повний курс призводить до помітних і стійких результатів.
  • Природне і миттєве омолодження – введення гіалуронової кислоти і активних компонентів запускає процес синтезу власних еластину і колагену, і шкіра отримує друге народження.
  • Швидке відновлення після процедури.
  • Тривалий ефект – результат зберігається до року, а правильний догляд і здоровий спосіб життя дозволяють забути про сухість, в’ялість і зморшки на кілька років.

Показання та протипоказання до процедури

Ефективність біоревіталізації буде помітна, якщо її призначає і проводить досвідчений косметолог по правильних показаннях:

  • сухість і втомлений вигляд;
  • дрібні зморшки і втрата пружності;
  • темні круги і мішки під очима;
  • проблемні покриви, висипання, змішаний тип шкіри;
  • надмірна жирність;
  • тривале перебування на сонці.

Проте, і цей відносно безпечний і досить ефективний метод має протипоказання. Проводити біоревіталізацію не можна при:

  • алергії на гіалуронову кислоту;
  • вагітності та лактації;
  • простудних і вірусних хворобах;
  • онкології;
  • схильності до рубцювання;
  • родимках і папіломах;
  • запаленнях і пошкодженнях шкіри в передбачуваній зоні впливу;
  • епілепсії та цукровому діабеті.

Перед призначенням процедури лікар-косметолог обов’язково збирає анамнез і з’ясовує всі особливості організму пацієнта.

Як проходить процедура

Ін’єкційна біоревіталізація має мало протипоказань і ще менше ускладнень, але вимагає підготовки.

Процес процедури

Біоревіталізація ін’єкційним методом передбачає постачання гіалуронової кислоти і активних речовин безпосередньо в шкіру тонкими атравматичними голками. Косметолог точними рухами проколює шкіру, занурюючи голку в точно окреслені ділянки на певну глибину. Проколи, як будь-які мікротравми, є додатковим стимулом для активної регенерації.

Проколи в основному безболісні, але лікар може додатково обробити шкіру анестетиком.

Сеанс триває від 30 до 60 хвилин в залежності від площі оброблюваної зони. Середня тривалість курсу становить 4-6 процедур – це визначає лікар. У проміжках потрібно дотримуватися правил догляду.

Види біоревіталізації і препаратів

Існує кілька методів введення препаратів при біоревіталізації. У Grace Clinic використовують два найпопулярніших: ін’єкційний і кисневий (Intraceuticals). Останній – гідна альтернатива уколам краси і просто створений для тих, хто боїться або не переносить уколи. Киснева біоревіталізація володіє ефектом моментального ліфтингу і зволоження. Поживні речовини гіалуронову кислоту всередину шкіри постачають тонкі струмені кисню – вони, під великим тиском, вводять лікувальні сироватки і дають моментальний результат

Препарат вибирає косметолог в залежності від проблем і завдань. Розрізняють препарати монокомпонентні і багатокомпонентні.

  • Монокомпонентні препарати (Juvederm Hydrate, Restylane Vital) застосовують для жінок 30-35 років. Вони ефективні для боротьби з дрібними зморшками, ефективні проти сухості і як захист від передчасного старіння.
  • Полікомпонентні, комбіновані препарати, крім гіалуронової кислоти, містять амінокислоти, вітаміни, мінерали, пептиди. Активні коктейлі та сироватки ефективні після 35 років. Вони розгладжують мімічні зморшки, борються з пігментацією, зменшують ознаки фотостаріння і вікових змін.
  • Потужні біоревіталізанти для вікової шкіри містять, крім всього іншого, нуклеотиди та фактори росту. Їх застосовують в терапії жінок після 40-45 років. Вони повертають пружність зрілої шкірі, прибирають сітку зі зморшок, підтягують овал обличчя.

Чим відрізняється біоревіталізація від мезотерапії?

Біоревіталізація – заходи для зволоження, підвищення пружності шкіри препаратами на основі гіалуронової кислоти. Мезотерапія – також ін’єкції краси, але коктейлі для введення складаються з певних інгредієнтів для вирішення конкретної проблеми шкіри.

Обрати потрібну процедуру, її частоту і склад препарату допоможе кваліфікований лікар-косметолог на особистому прийомі.

Догляд після процедури

Після процедури на шкірі залишаються дрібні папули. Тому кілька днів після биоревитализации потрібно особливо дбайливо ставитися до шкіри в зоні ін’єкцій – відмовитися від сонця і солярію, масажів, відвідування басейну, сауни, спортзалу.

Папули розсмоктуються самостійно через кілька днів, ніякі додаткові заходи не потрібні. Краще дотримуватися рекомендацій косметолога: він порадить підходящі засоби для догляду, і, якщо потрібно, призначить деякі додаткові препарати.

 

Біоревіталізація – ефективний, щадний метод омолодження. Процедура, проведена досвідченим косметологом за допомогою сертифікованих препаратів, не має наслідків і гарантує хороший результат. Щоб виключити ускладнення, вибирайте косметолога, якому ви довіряєте. В Grace Clinic на очній консультації вам підберуть оптимальний препарат, а також призначать частоту процедур для максимального ефекту. І тоді дрібні зморшки і сухість зникнуть з вашого обличчя, забравши з собою кілька зайвих років.

ХОЧУ КОНСУЛЬТАЦіЮ
лікаря

    Залиште свої контакти і ми з Вами зв'яжемось для запису на консультацію.
    Виберіть зручний метод зв’язку:

    Натискаючи кнопку "Надіслати", я даю згоду на обробку персональних даних.

    Дякуємо!

    Дякуємо!

    Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.