Що таке блефаро<br>пластика?

Що таке блефаро
пластика?

17.06.2021
Час читання хвилини

Блефаропластика – пластична операція по усуненню надлишку шкіри в області верхньої та нижньої повіки. Утворення шкірних складок і обвисання відбувається через цілу низку причин, головні з яких вікові зміни, спосіб життя і спадковість. Завдяки блефаропластиці вдається повернути погляду свіжість і надати обличчю загальний стан молодості та відновлення.

Для чого роблять блефаропластику?

Через цілий перелік причин навколо очей в області нижньої і/або верхньої повіки утворюються складки шкіри, її нависання, грижі. Це викликає дискомфорт у повсякденному житті, ускладнює нанесення макіяжу, додає кілька років до об’єктивного віку. За допомогою блефаропластики вдається вирішити ці проблеми, враховуючи індивідуальні особливості пацієнта, його побажання і стан тканин в зоні повік.

Виходячи з цього, хірург приймає рішення, який вид блефаропластики необхідно провести. А попередні лабораторні аналізи та обстеження покажуть, є протипоказання до блефаропластиці, чи ні.

Види та методи блефаропластики

Відомі такі сучасні види хірургічної блефаропластики.

Пластика нижніх повік

З її допомогою усуваються провисання шкіри і мішки під очима, а також коригується глибина носослізної борозни. Оперативне втручання показано при появі різкого перепаду між рівнем щоки та нижньої повіки. Вибір методу проведення операції залежить від стану нижньої повіки:

  • Після видалення надлишку жирової тканини без висічення надлишку шкіри розріз робиться на внутрішній поверхні нижньої повіки (кон’юнктиви).
  • Для видалення шкірних складок, жировиків, гриж, а також надлишку жирової тканини розріз робиться вздовж лінії росту вій на нижній повіці. Це одночасно вирішує проблему сильних набряків і мішків під очима.

Пластика верхньої повіки

Хірургічна блефаропластика верхньої повіки проводиться при її нависанні та опусканні. Видаляючи надлишок шкірної тканини, хірург відновлює нормальну архітектуру ока, прибирає ефекти старіючої повіки. Зазвичай проводиться розріз в місці природної складки шкіри. Отриманий шов після повного загоєння непомітний.

Кругова блефаропластика

Хірург працює одночасно з верхньою і нижньою повікою. Це найбільш популярна операція, оскільки дає максимальний результат і повертає очам молодість, а іноді й покращує природні дані.

Пластика повік в Grace Clinic допомагає вирішити різні проблеми зовнішності завдяки різним технікам та видам операції:

  • Транскон’юнктивальна блефаропластика допомагає видалити жировики та інші утворення через проколи в слизовій. Після операції не залишається шрамів і рубців, так як робота ведеться без порушення шкіри.
  • Перерозподіл жирових ділянок показаний при явній асиметрії обличчя. В цьому випадку відбувається видалення жирової тканини з однієї ділянки та її пересадка в потрібну область.
  • Кантопластика підходить тим, хто бажає змінити природний розріз очей. Операція підходить і тим, хто хоче змінити азіатський розріз очей на європейський, і бажаючим, навпаки, зробити очі більш розкосими. У Grace Clinic операцію проводять як за медичними показаннями, так і з естетичних міркувань.
  • Кантопексія – спосіб підняттів зовнішніх куточків очей і їх фіксації.

Існують й інші способи корекції зони повік. Це лазерна та ін’єкційна блефаропластика:

Підтяжка повік лазером передбачає вплив на шкіру спеціальним модулем, який створює безліч мікроканалів в тканинах шкіри. В результаті відбувається «випалювання» окремих ділянок шкіри та міжклітинної рідини. У місцях дії лазера відбувається «спаювання», активна регенерація пошкоджених клітин, посилюється синтез колагену та еластину. Процедура показана на початкових етапах утворення шкірних складок, але з сильним птозом і опущеними повіками вона не впорається.

Ін’єкційна блефаропластика проводиться шляхом введення спеціальних біологічно активних препаратів, які забезпечують ліфтинговий ефект і ущільнюють шкіру. Методика не сприяє зменшенню шкірних складок і обвисання, але при проходженні повного курсу допомагає зміцнити та омолодити покриви в зоні очей.

Плюси і мінуси блефаропластики

Блефаропластика – одна з найбільш популярних операцій. Вона має кілька суттєвих переваг:

  • тривалий ефект;
  • швидкість проведення;
  • мінімум ускладнень.

Проте, є у блефаропластики і недолік – необхідність пройти реабілітацію, а на це може знадобитися до двох тижнів. Зате найкращою нагородою стане помолоділий погляд, який пацієнт зможе оцінити після закінчення реабілітаційного періоду.

що таке блефаропластика

Протипоказання до блефаропластики

Незважаючи на популярність, пластика повік має ряд протипоказань. Серед них:

  • запалення очей або інші патологічні стани;
  • цукровий діабет;
  • вагітність і лактація;
  • менструація;
  • захворювання крові;
  • онкологічні захворювання;
  • поточні запальні або інфекційні хвороби;
  • підвищений внутрішньочерепний тиск.

Після обстеження лікар приймає рішення про можливість проведення операції, або ж робляться кроки для усунення факторів ризику.

Підготовка до операції

Операція проводиться під загальним наркозом і вимагає певної підготовки. Стандартним є медичне обстеження, яке можна пройти в лабораторії Grace Clinic.

Також існують певні правила підготовки до блефаропластики:

  • За два місяці – відмовитися від засмаги.
  • За два тижні: виключити алкоголь, відкоригувати харчування, відмовившись від вуглеводів, цукру та газованих напоїв.
  • За 2-3 дні до операції не використовувати косметику, яка сушить і подразнює шкіру.
  • За добу до пластики: виключити будь-який спорт й інші фізичні навантаження. Це служить профілактикою кровотеч і ускладнень при реабілітації.

Реабілітація та догляд

Операція блефаропластика займає в середньому 30-50 хвилин. Основний акцент робиться на післяопераційну реабілітацію. У перші 2-3 дні спостерігається помітний набряк, синці. Це природна реакція тканин, і її не варто боятися.

Приблизно на 5-7 день знімають шви. Роблять це фахівці Grace Clinic.

Протягом 2-3 тижнів зникають всі неприємні наслідки операції, а шви залишаються практично непомітними. Вони нагадують легкі подряпини і надійно заховані в складці верхньої повіки.

Перші результати помітні вже через 3 тижні, остаточні – після завершення повної реабілітації приблизно через 1,5-3 місяці.

Перші три тижні не рекомендується загоряти, займатися спортом, перенапружувати очі, в тому числі за комп’ютером. Також в перші дні важливо відмовитися від умивання.

При дотриманні всіх рекомендацій лікаря ефект від блефаропластики зберігається на все життя і в повторному хірургічному втручанні не буде необхідності.

Ускладнення

Ранні ускладнення блефаропластики зазвичай проходять самостійно. Це гематоми, набряки, які легко купіруються або минають самостійно.

Щоб уникнути важких наслідків блефаропластики, важливо спочатку ретельно вибирати клініку та пластичного хірурга. У Grace Clinic працюють лікарі з великим досвідом, відмінною репутацією і світовим ім’ям. Ми не практикуємо «конвеєр» і кожну проблему зовнішності вирішуємо індивідуально.

 

Якщо ваші очі все частіше нагадують вам про ваш вік або втому – можливо, саме час задуматися про блефаропластику? Вона зітре з обличчя ознаки стресів, недосипання і вікових змін. І тоді відображення в дзеркалі стане щоденним джерелом радості.

 

ХОЧУ КОНСУЛЬТАЦіЮ
лікаря

    Залиште свої контакти і ми з Вами зв'яжемось для запису на консультацію.
    Виберіть зручний метод зв’язку:

    Натискаючи кнопку "Надіслати", я даю згоду на обробку персональних даних.

    Дякуємо!

    Дякуємо!

    Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.