• Головна |
  • Блог лікарів |
  • Що таке
    контурна пластика? Види контурної пластики і для чого її застосовують 
Що таке <br>контурна пластика? Види контурної пластики і для чого її застосовують 

Що таке
контурна пластика? Види контурної пластики і для чого її застосовують 

22.09.2021
Час читання хвилини

Зробити своє обличчя ще більш ідеальним, надати бажану симетрію або рельєф без скальпеля і довгої реабілітації можливо завдяки процедурі контурної пластики. За цей винахід пора дати престижну премію – адже саме завдяки філерам сьогодні можна максимально наблизитися до свого ідеалу або отримати яскраву індивідуальність без довгої реабілітації і наркозу.

Що таке контурна пластика

Контурна пластика – це ін’єкційний метод косметології, заснований на введенні філерів (зазвичай гелеподібних препаратів) в дерму. Мета ін’єкцій буває різна:

  • збільшити об’єм в певній зоні;
  • заповнити зморшки;
  • поліпшити овал;
  • надати обличчю загальний гармонійний вигляд.

Найчастіше до косметолога звертаються, щоб збільшити об’єм губ, видалити носогубні складки, зробити обличчя більш рельєфним за рахунок виділення виличної зони, надання чіткості кутам щелепи. Буває, причиною звернення до фахівця є не бажаний обсяг губ або «кути Джолі», а поліпшення естетичного стану шкіри – за допомогою філерів можна заповнити шрами після вітряної віспи, згладити сліди постакне, заповнити рубці. У цьому випадку пацієнт отримує рівний мікрорельєф – і його самооцінка значно підвищується.

виды контурной пластики

І найприємніше після оновленого обличчя – ефект, який можна побачити відразу після процедури. І нехай деякий час буде помітний посттравматичний набряк, він не приховає ні гармонійне підборіддя, ні пухкі губи, ні гладкий контур без зморшок і дермальних заломів.

Ефект від введення філерів триває від 6 до 18 місяців, в залежності від складу гелю, а обмежень по кількості ін’єкцій і віком не існує.

Види контурної пластики

Розвиток косметології зробив можливою безопераційну корекцію різних ділянок обличчя. Звернувшись до досвідченого косметолога, часом можна однією процедурою розставити акценти і надати обличчю бажані контури. Для цього в арсеналі лікаря є кілька видів контурної пластики

Корекція губ

Отримати бажаний об’єм, усунути асиметрію або перші ознаки старіння допомагає досвідчений косметолог і якісний філлер. Контурна пластика губ дозволяє відтворити будь-який об’єм або надати потрібну форму так, як цього хоче клієнт.

Контурна пластика носа

Вас турбує горбинка, кирпатий ніс або загнутий вниз кінчик, і ви мрієте позбутися цього дефекту? Погодьтеся, ринопластика – це досить довго і дорого, а безопераційна корекція носа філерами дозволяє після однієї процедури прибрати дефекти, які вас турбують.

Часто для корекції носа використовують філлер Juvéderm – його вводять в м’які тканини та пустоти носа і формують потрібну форму.

Корекція скул

Процедура підходить в першу чергу тим клієнтам, у яких є виражена асиметрія обличчя. Але й іншим вона теж підійде – якщо потрібно надати обличчю більш характерний вираз, і чіткий контур. Шляхом введення і розподілу філера заповнюються порожнини і виліплюється потрібна форма. Результат зазвичай перевершує очікування клієнта і тримається близько півтора року.

Корекція носослізної борозни

Вікові зміни викликають порушення структури і щільності тканин обличчя – з’являються мішки і синці під очима, які надають втомлений і виснажений вираз обличчю. Домашнього догляду може виявитися недостатньо – тоді на допомогу приходить корекція носослізної борозни в косметологічній клініці. Процедура освіжає обличчя, не порушуючи його архітектуру, робить погляд відкритим.

Корекція носогубних складок

Першими про вікові зміни нагадують носогубні складки, причому і у чоловіків, і у жінок. За допомогою філера можна заповнити бракуючий об’єм, заповнити дермальні заломи, вирівняти мікрорельєф і надати обличчю молодий і свіжий вигляд. Після процедури зморшки розгладжуються і стають менш помітними або зникають повністю.

Корекція підборіддя

Робота з нижньої третиною обличчя допомагає створити гармонійний вигляд і усунути багато естетичних недосконалостей. Працюючи з філерами на основі гіалуронової кислоти, косметолог додає об’єму або згладжує надмірну гостроту, що призводить до більш досконалого обрису.

Что такое контурная пластика

Що використовують для контурної пластики

Для процедури контурної пластики використовують різні типи філерів на основі натуральних або синтетичних компонентів:

Синтетичні містять штучні полімери. Незважаючи на миттєву корекцію серйозних дерматологічних недосконалостей можуть викликати відторгнення тканинами організму.

Напівсинтетичні добре заповнюють проблемні зони, але так само легко виводяться, а разом з цим зникає ефект.

Натуральні філери на основі гіалуронової кислоти, колагену, полімолочної кислоти вважаються безпечними і ефективними. Вони не тільки заповнюють брак об’єму, а й стимулюють власні процеси регенерації в клітинах шкіри. Вони повністю сумісні з організмом.

Гіалуронова кислота

Препарати на основі гіалуронової кислоти повністю біосумісні з організмом людини. Вони ефективно усувають ознаки вікових змін, підходять для збільшення об’єму і корекції форми носа, вилиць. Побічних ефектів майже не викликають, дають моментальний ефект, безпечні для здоров’я. Препарати на основі гіалуронової кислоти – Belotero (Белотеро) Soft, JUVEDERM VOLIFT, JUVEDERM ULTRA, Teosyal, Restylane.

Філлери на основі гідроксиапатиту кальцію

Дія філерів заснована на потрійному ефекті – шкіра підтягується, набуває загальний здоровий вигляд, зморшки розгладжуються. Препарати допомагають у виробленні власного колагену і зберігають ефект до 2 років. Для корекції проблем часто застосовують препарати гідроксиапатиту кальцію RADIESSE.

Контурна пластика: протипоказання

Незважаючи на зовнішню простоту та відсутність складного реабілітаційного періоду, контурна пластика показана не всім. Протипоказаннями до її проведення є:

  • вагітність і лактація;
  • загострення герпесу;
  • активні інфекційні хвороби;
  • онкологія;
  • ендокринні розлади зокрема, діабет;
  • проблеми зі згортанням крові;
  • схильність до утворення рубців;
  • пошкодження на шкірі.

Саме тому проходити процедури контурної пластики необхідно в серйозній клініці, де лікарі-косметологи, крім фінансових показників, зацікавлені у здоров’ї пацієнтів і ретельно збирають анамнез перед ін’єкціями краси.

Контурна пластика без наслідків

Нерідко пацієнти з побоюванням ставляться до контурної пластики. Одних лякає болючість, інших – невдалі приклади вітчизняних або зарубіжних зірок. Бачачи надлишковий об’єм губ або неправильну корекцію скул на екрані, пацієнти відмовляються від подібних процедур.

Насправді, боятися не варто – якщо лікар вводить строго необхідний обсяг препарату в суворо відведену для цього зону і користується якісним філерами, поганий результат неможливий.

У Grace Clinic лікарі-косметологи в першу чергу керуються бажаннями пацієнта і об’єктивною необхідністю – тому в 100% випадків вас чекає чудовий результат. Робота з сертифікованими препаратами, схваленими світовою медичної громадськістю, і постійне підвищення кваліфікації гарантує відмінний результат і при корекції косметичних дефектів, і при збільшенні об’єму губ або корекції скул і носа.

 

Щоб милуватися своїм відображенням у дзеркалі, не обов’язково лягати на операційний стіл. Іноді консультації досвідченого косметолога достатньо, щоб декількома ін’єкціями надати бажані риси обличчю і продовжувати насолоджуватися життям.

 

ХОЧУ КОНСУЛЬТАЦіЮ
лікаря

    Залиште свої контакти і ми з Вами зв'яжемось для запису на консультацію.
    Виберіть зручний метод зв’язку:

    Натискаючи кнопку "Надіслати", я даю згоду на обробку персональних даних.

    Дякуємо!

    Дякуємо!

    Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.