Що таке мезотерапія? Види мезотерапії. Для чого її використовують?

Що таке мезотерапія? Види мезотерапії. Для чого її використовують?

01.06.2021
Час читання хвилини

Сухість, млявість, втрата тонусу, рубці та розтяжки, жирові відкладення, целюліт – часті естетичні проблеми обличчя та тіла. Не завжди впоратися з ними можна за допомогою здорового способу життя, якісної косметики або спортзалу. Іноді потрібна допомога ззовні – і тоді за справу береться мезотерапія – сучасний малотравматичний метод усунення естетичних недосконалостей шкіри.

Що таке мезотерапія

Мезотерапія – метод ін’єкційного введення в шкіру малих доз лікувальних препаратів для вирішення конкретних естетичних проблем. Склад препарату – коктейлю – підбирається косметологом індивідуально, тому єдиного рецепта краси для всіх не існує.

Ін’єкційна методика малотравматична за рахунок роботи короткими тонкими голками. Завдяки ним препарат надходить безпосередньо до місця дії і активно впливає там, куди звичайні поверхневі косметичні засоби не потрапляють.

Мезотерапія обличчя і тіла – ефективна, майже не болюча процедура без вікових обмежень і практично без протипоказань. Результат процедур тримається від півроку до півтора років, все залежить від спрямованості. При цьому її роблять не тільки для корекції конкретних проблем обличчя і тіла, але і курсами в якості підтримуючої терапії.

мезотерапія тіла

Ті пацієнти, хто регулярно проходить курс процедур в Grace Clinic, відзначають значне поліпшення стану обличчя та тіла. Її роблять незалежно від статевої приналежності всім, хто хоче вдосконалити свою зовнішність з користю для здоров’я.

Навіщо її роблять. Корисні властивості мезотерапії

Оздоровчі коктейлі, які вводять в шкіру, забезпечують надходження поживних речовин безпосередньо до місця впливу. З її допомогою можна значно поліпшити зовнішній вигляд, адже вона показана при:

  • Зморшках і втраті пружності. Вважається, що мезотерапія – м’який і одночасно ефективний засіб проти будь-яких зморшок – мімічних, кісетних, гусячих лапок і перших ознаках заломів на лобі.
  • Набряках, мішках під очима та темних колах. Завдяки спеціальному складу, коктейлі нормалізують лімфоток і підтягують шкіру: зайва рідина виходить, а шкіра розгладжується і висвітлюється.
  • Вуграх і постакне. Спеціальні коктейлі містять антибактеріальні компоненти для боротьби з висипаннями, а також речовини для прискорення регенерації шкіри. В результаті кількість прищів зменшується, а відновлення відбувається швидше. Шкіра стає чистою і гладенькою.
  • Пігментації. До складу спеціальних коктейлів включають компоненти для руйнування меланіну – основної причини гіперпігментації. Після кількох процедур плями помітно світлішають.
  • Целюліті. Часто позбутися непривабливої апельсинової кірки можна тільки за допомогою спеціальних мезококтейлів на основі ліполітиків. Вони руйнують локальні жирові відкладення, тому об’єми стають меншими, а шкіра набуває жадану гладкість.
  • Розтяжках і рубцях. У складі препаратів – спеціальні речовини для стимулювання оновлення і обмінних процесів. Чим молодші рубці та розтяжки, тим швидше з ними справляється мезотерапія.
  • Випаданні волосся і облисінні. Коктейлі стимулюють волосяні фолікули, зміцнюють корені і живлять клітини. Ефективність мезотерапії проти випадіння волосся і облисінні доведена в разі збереження волосяних цибулин. Інакше єдиним способом побороти облисіння є пересадка волосся – як у випадку з гормональної алопецією у чоловіків.

Види мезотерапії для обличчя і тіла

З моменту відкриття мезотерапія швидко набула популярності завдяки своїй малій травматичності та ефективності у вирішенні найрізноманітніших естетичних проблем шляхом введення різних за складом коктейлів. Лікарі Grace Clinic підбирають мезококтейль індивідуально, виходячи з потреби конкретного пацієнта:

  1. Омолоджуючі коктейлі є профілактикою старіння. Вони покращують еластичність, підвищують тонус, забезпечують глибоке зволоження, прискорюють регенерацію і розгладжують дрібні зморшки.
  2. Ліфтингові – стимулюють вироблення власного колагену і нейтралізують вільні радикали. Шкіра отримує колишній тонус, поліпшується овал обличчя, зменшується в’ялість.
  3. Ліполітичні коктейлі руйнують локальні жирові відкладення. Це малотравматична альтернатива ліпосакції на невеликих ділянках обличчя і тіла.
  4. Мезотерапія волосся доставляє поживні речовини безпосередньо до цибулин і прискорює ріст нового волосся, зменшує випадання, покращує зволоженість шкіри.

що таке мезотерапія

Мезотерапія: зона впливу

Процедура проводиться на різних ділянках обличчя і тіла для поліпшення якості шкіри, фігури та волосяного покриву.

Волосиста частина голови

Ефект від мезотерапії помітний в різні проміжки часу і залежить від типу проблеми. яку потрібно розв’язати. Зникнення сухості та лупи помітне вже через кілька процедур, а також покращення зволоженості й еластичності волосся. Зменшення випадання і стимулювання росту помітно з моменту появи молодого волосся.

Обличчя, шия і підборіддя

Шия часто видає вік, особливо у жінок. Курс мезотерапії покращує еластичність, усуває в’ялість і пігментацію. У поєднанні з ліполітиками можливо позбутися від другого підборіддя. Застосування ліполітичних коктейлів допомагає зменшити округлість щік, що надає дитячий вираз обличчя, а також зменшити жирову тканину, особливо помітну в результаті вікового опущення нижньої третини обличчя.

Періорбітальна зона

Зона навколо очей відома підвищеною сухістю і чутливістю через малу кількість сальних залоз. Завдяки курсу мезотерапії можна ущільнити шкіру навколо очей, розгладити дрібні зморшки. Спеціальні коктейлі висвітлюють темні кола, зменшують набряки і припухлості. Склад коктейлю підбирає лікар індивідуально.

Живіт

Мезотерапія живота – альтернатива ліпосакції для усунення локальних жирових відкладень. Спеціальна суміш з додаванням ліполітиків руйнує жирові клітини, покращує лімфоток, усуває розтяжки. Рельєф розгладжується, підвищується тонус.

Стегна та сідниці

Поліпшити рельєф, розгладити шкіру, усунути «апельсинову шкірку» – такі цілі переслідує мезотерапія зони стегон і сідниць. Спеціальний склад підвищує пружність шкіри, розгладжує її, поліпшує колір і тонус. Усуваються в’ялість, розтяжки.

Можливості мезотерапії в моделюванні тіла та омолодження обличчя в поєднанні з досвідом лікаря косметолога покращують якість життя і дозволяють позбутися від багатьох естетичних проблем без хірургічного втручання.

Мезотерапія: протипоказання

Серед численних косметологічних процедур мезотерапія має трохи протипоказань. Серед них:

  • гінекологічні захворювання;
  • вагітність;
  • годування грудьми;
  • незавершений прийом антикоагулянтів;
  • локальні запалення;
  • інфекційні захворювання в гострій фазі;
  • загострення хронічних хвороб;
  • проблеми згортання крові.
  • критичні дні.

Мезотерапія – сучасна, ефективна, малотравматична процедура по поліпшення зовнішності, яку проводять лікарі косметологи Grace Clinic. Індивідуальний підбір мезотерапевтичних коктейлів виходячи з проблеми, яку потрібно вирішити і правильно розрахований курс повертає впевненість і любов до себе, продовжує молодість і підвищує якість життя.

ХОЧУ КОНСУЛЬТАЦіЮ
лікаря

    Залиште свої контакти і ми з Вами зв'яжемось для запису на консультацію.
    Виберіть зручний метод зв’язку:

    Натискаючи кнопку "Надіслати", я даю згоду на обробку персональних даних.

    Дякуємо!

    Дякуємо!

    Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.