Які вітаміни з’їдає стрес та як зрозуміти, що ви нервуєте «правильно»?

Які вітаміни з’їдає стрес та як зрозуміти, що ви нервуєте «правильно»?

02.09.2022
Час читання хвилини

Про стрес та його наслідки для організму розповідає лікар-кардіолог та anti age терапевт клініки пластичної хірургії Grace Clinic — Любомир Дронюк.

Найперше організм віддає вітаміни групи В. Це своєрідне паливо для центральної нервової системи і наші реакції на стрес залежать від його запасів, бо саме ЦНС першою приймає «удар».

Як зрозуміти, що організм правильно сприймає стрес?

Якщо оточуючі по зовнішніх і внутрішніх відчуттях, за вашими емоційними реакціями не можуть запідозрити, що ви в цей момент знаходитесь у стані стресу — це реакція здорова.

Також, вважається здоровим, коли надмірні переживання не викликають у вас побічних ефектів: порушення сну, втрати або надмірного апетиту, розвитку депресивного стану.

Коли і як приймати вітаміни, щоб вони засвоювались правильно?

У цьому питанні найважливіше —клінічний стан самого пацієнта. На засвоюваність вітамінів впливають різні фактори. Один з найважливіших — порушення роботи органів шлунково-кишкового тракту, ураження кишківника або період їх загострень.

Вітаміни групи В потрібні нам для синтезу гормонів стресу, а відновлення організму і пік синтезу головного гормону стресу, — кортизолу, відбувається у стані глибокого сну вночі. Логічно, що за умови дефіциту сну та його порушень — відновлення не відбувається. Саме тому час, умови прийому та дозування вітамінів визначаються індивідуально. У клініці пластичної хірургії Grace Clinic до кожного відвідувача спеціалісти мають індивідуальний підхід, для того аби лікування було ефективним, а відновлення організму швидким.

Які форми вітамінів кращі?

При важких дефіцитах більше допомагають активні форми, оскільки організм вже недоотримав достатню кількість вітамінів з їжі. Також різний вплив та ефект мають натуральні та синтетичні вітаміни. Перші — комбінація органічних сполук, витягнених з натуральних продуктів, другі — хімічна сполука, аналогічна природній формулі. Натуральні вітаміни ліпше засвоюються, бо працюють в комплексі іншими та ферментуються ефективніше.

Які дослідження потрібно пройти, щоб виявити дефіцит?

У клініці пластичної хірургії Grace Clinic, проводять комплексний Check Up всього організму. За його результатами, крім усього, пацієнт отримуєте рекомендації з корекцї харчування з індивідуальним комплексом вітамінів.

 

 

 

 

ХОЧУ КОНСУЛЬТАЦіЮ
лікаря

    Залиште свої контакти і ми з Вами зв'яжемось для запису на консультацію.
    Виберіть зручний метод зв’язку:

    Натискаючи кнопку "Надіслати", я даю згоду на обробку персональних даних.

    Дякуємо!

    Дякуємо!

    Ми зв'яжемося з вами найближчим часом.